onsdag 2. mai 2012

Kom mai du skjønne milde :)

Hørt den før? Det er mange som bruker nettopp den frasen i disse dager. Vi tar imot måneden mai med åpne armer. Mai bringer med seg flere knopper på morelletreet, sval bris (om en er heldig) og, Norges bursdag den 17.


 En historie for de fleste?:

 Som forelder, har jeg heist flagget, vrimlet rundt i huset  tiiiiidlig om morgenen den 17. Ungene er nydusjet, bunad og dress lagt frem dagen før. Hår skal børstet, og hvor i alle dager er sløyfene fra i fjor? Nei, snakker ikke om sløyfer til håret, de ligger her, men de lange som skal henge nystrøkne på venstre side av ytterjakken. Nåja.... Alle i familien leter, for mor har selfølgelig lagt de på den "lure" plassen...... ( Er sikker på at alle hjem har en eller fler "lur" plass) OOOOps.... Oppmøte om 15 minutter, og 17. mai - toget går. Far? nei han har vi ikke sett.... Far??? Joda, ute og pynter bilen etter beste evne. Ferdig "dæsjet" i dress :)

 Unger stues inn i bilen, beltene festes på store og små. Men ingen tenkte på legge fløytene og flagget som ihvertfall har 5 store ballonger surret fast i seg, i bagasjerommet. Fløytene fungerer, det får far erfare, der et tuuuuuuut av værste sorten sprer seg fra øret hans, over girkassen, og ut til resten av forsamlingen i bilen. Dressbuksen har mistet bretten, bunadskjorten krøllet seg, og kåpen sitter fast i bildøren.

 Phu....rakk toget, ungene er fornøyd mens far har øresus.... Mor kommer på at langpannekaken står igjen i gangen... den snur vi og henter før vi skal i samlingslokalet! Skolemusikken spiller, vi roper flere "Hipp Hurra for 17 mai". Taler holdes, og rømmegrøt blir servert. "Hot Dog, fanta og is" sier lille frøken, der hun har tørket ketchup fra pølse nr 1. på bunadsskjorten.... Vesken til mor med det rare i..... Der finnes lommetørkler og servietter !   Eldstemann klarer seg selv, bare far blar opp kontanter :) Her skal det spises og forhåpentligvis vinnes :) For når Norge har bursdag, ja da skal det feires.

 Dette er barnas dag, et kjempestort bursdagsbesøk!!! Så når 17 mai er over, og ungene leker med lekene de vant på lykkehjul, slenger mor og far beina på bordet :) Puster dypt, og er glad for at det er et år til neste gang. Og, du? Nå ligger sløyfene der du fant de, på den lure plassen ;)

Vel, nå har en noen uker på seg til 17.mai, men det er greit å være tidlig ute. :)


Nedenfor er en "bukett" bilder av nyyydelige serviettter og lommetørkler fra Sagen som du finner hos oss :) (Greit å ha i vesken på 17.mai?)1 kommentar:

Man tager hva man haver sa...

Aldeles herlig innlegg. :) Omtrent slik er det når man har små barn. Det blir veldig mye roligere når ungene er ute av redet, men en ting forandrer seg dog aldri og det er det lure stedet til 17 mai sløyfene.

Klem fra Kari